mall

Creating the Vision


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Project Facts


LOCATION: Kaneohe, Hawai`i
COMPLETION DATE: October 2010
SQUARE FOOTAGE: 18,490 SF
CONSTRUCTION COST:
AWARDS/CERTIFICATIONS: 2010 BIA Grand Award  – Commercial Remodeling of Projects more than 15,001 sq. ft. and 2010 NAIOP Kukulu Hale Award –Commercial Remodeling of 40,000 sq. ft or less

Project Summary


The renovation of Windward Mall’s 27-year old food court was guided by the Owner’s desire to create a comfortable gathering space for the community. The design theme of the new food court was inspired by the ‘aina (land) on which Windward Mall was built. The vibrancy and beauty of the ahupua’a (division of land) of He’eia is echoed throughout the food court in design motifs that portray the Ko’olau Mountains and Kane’ohe Bay, as well as its marine life, fish ponds, streams, springs, flowers and fruit indigenous to the windward side of the island. Three stunning free form blue waterfall elements as the comumns are central to the design theme, the lanscaping featurea all native Hawaiian plants and the local community has enthusiastically welcomed their vibrant new gathering place.


Related Projects